Categories

Voor- en nadelen van de verschillende transportmiddelen

Voor- en nadelen van de verschillende transportmiddelen

Hoe ga jij naar het werk?road-streets-night-long-exposure

Als je een nieuwe job zoekt, is het heel belangrijk om te bepalen waar jij wil gaan werken. Alles hangt natuurlijk af van waar jij woont, of je een auto hebt, of je van b
ij jou thuis gemakkelijk met het openbaar vervoer kan reizen,… Om je te helpen, zetten we alvast de
voor- en n
delen van de verschillende transportmiddelen op een rijtje.

Je eigen auto

+

Als je met de auto naar het werk rijdt, kan je elke morgen rustig wakker worden in je auto en kan je ‘s avonds in je auto bekomen van een zware werkdag. Je moet niet rechtstaan in een overvolle bus, je bent rustig alleen.
Als je zelf met de auto naar het werk rijdt, vertrek je wanneer je zelf wil. Je bent niet gebonden aan de dienstregelingen van het openbaar vervoer. Als je een minuutje vroeger vertrekt, moet je niet in de kou wachten, en als je een paar seconden later vertrekt, zal je niet per definitie veel later op je werk aankomen.

Heel wat Belgen staan natuurlijk wel elke dag in de file. Daar moet je tegen bestand zijn
als je met de auto naar het werk gaat. Als je zenuwachtig wordt van aanschuiven, is de auto misschen niet de beste optie voor jou.

We kunnen er ook niet omheen dat auto’s vervuilend zijn, en dat met de auto naar het werk rijden slecht is voor het milieu… Als je geen bedrijfswagen hebt, of je woon-werk verkeer niet volledig wordt terugbetaald, is het bovendien duur.

Het openbaar vervoer

+
Als je in een drukke stad woont, is het openbaar vervoer meestal sneller. Bovendien moet je je geen zorgen maken over parkeerplaatsen en parkeerboetes
Als je in de trein, de bus, tram of metro een plaatsje weet te bemachtigen, kan je rustig een boekje lezen, nog wat slapen of wegdromen. Je hoeft je niet op het verkeer te concentreren en je kan dus rustig wakker worden.

Je bent natuurlijk afhankelijk van anderen, en vooral van de stiptheid van het openbaar vervoer. Vertragingen zijn helaas niet uit te sluiten.
Het kan best wel druk zijn tijdens de spitsuren. Op sommige treinen is het vechten voor een plaatsje, en in de metro’s, trams en bussen is dat ook vaak het geval.

De fiets of te voet

+
Als je het geluk hebt om niet te ver van je werk te wonen, kan je gewoon te voet of met de fiets gaan. Het is gezond en je hebt tegelijk nog wat beweging! En je bent niet afhankelijk van het verkeer, dus de kans dat je te laat komt, is veel kleiner.
Geen enkel vervoermiddel is zo milieuvriendelijk als je fiets! Jij draagt bij aan een schoner milieu, en het is nog gratis ook (als je al een fiets hebt natuurlijk). Te voet naar het werk gaan, kost je al helemaal niets.

Als het regent, hagelt of sneeuwt, is te voet of met de fiets naar het werk gaan natuurlijk veel minder leuk! Ook als het goed weer is, neem je beter je voorzorgen als je met de fiets gaat. Misschien kan je op het werk wel een douche nemen.

Carpooling

+
Als je samen met een collega naar het werk kan rijden, zorg je toch al voor wat minder vervuiling en minder files. Het is toch weer één auto minder!
Je hebt dezelfde voordelen als wanneer je zelf met de auto rijdt, en je hebt nog -hopelijk – aangenaam gezelschap!

Je bent natuurlijk wel afhankelijk van de andere persoon. Even wat langer werken, eens wat vroeger naar huis gaan,… dat zit er niet in.
Als je met een leuke collega naar het werk rijdt, zal je een aangename rit hebben, maar als je de andere persoon minder goed kent of als het niet zo goed klikt, kunnen er al eens vervelende stiltes vallen.

 

bron: http://www.stepstone.be/Carriere-Tips/Tips-Trucs/de-voordelen-en-nadelen-van-de-verschillende-transportmiddelen.cfm

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.