Categories

What’s in a name

What’s in a name

Wat is woon-werkverkeer?

 Het (dagelijks) verkeer tussen de woon- en werkplaats.

Dit is een definitie die Van Dale geeft wanneer je woon-werkplaats opzoekt. Maar persoonlijk ben ik ervan overtuigt dat er veel meer is dan alleen het verkeer tussen woon- en werkplaats.

Cijfers

Elke dag leggen alle Vlamingen ongeveer 16,14 miljoen verplaatsingen af. Maar liefst 67,88% van deze verplaatsingen worden afgelegd met de auto. Dat is bijzonder veel. Vaak wordt er gezegd dat wanneer mensen een rijbewijs hebben deze niet meer van de autobaan weg te slaan zijn, en zo lijkt het er ook naar. Wilt dit dan zeggen dat de auto het beste vervoermiddel is? Ik denk in vele gevallen dat er een snellere variant bestaat.   Daar ga ik gedurende 6 weken naar op zoek. Ik ga kijken hoe duurzaamheid en woon-werkverkeer hand in hand kunnen gaan. Ook ga ik opzoeken hoe de vergoeding van woon-werkverkeer eruitziet en nog veel meer.

Wie ben ik?

Maar laat me mij eerst voorste10649836_10204930968817609_2191535220736537795_nllen. Ik ben een derdejaarsstudente Human resources and sales in Antwerpen. Zelf maak ik dagdagelijks gebruik van de wagen en het openbaar vervoer. Ik was ervan overtuigt dat de auto het snelste vervoermiddel is. Met mijn gps bij de hand geraak ik overal in no time dacht ik. Maar die gedachte veranderde zeer snel, wanneer ik vorig jaar meer dan een uur in de file stond op weg naar mij stageplek. Deze stageplaats was gelegen in de haven Van Antwerpen van nog geen 20 minuten van bij mij thuis. Wat was het resultaat? Ik kwam te laat en gestresst aan op mijn werk.

Daarom heb ik ervoor gekozen om mij te verdiepen in alle aspecten van woon-werkverkeer en zo ook op zoek te gaan naar het ultieme vervoermiddel.

Hoe verplaats jij je naar het werk? Laat het zeker hieronder weten.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.